неділю, 29 вересня 2019 р.



«Переплелись, як мамине шиття, мої сумні і радісні дороги»

В криницю старості не заглядай,

Про те, яким ти будеш, не гадай.

Якщо не можеш бути завжди юним,

То змолоду не будь старим бодай!                                Д. Павличко 





Дмитро Васильович Павличко - поет рідкісного обдарування, високої культури. Наділений хистом публіцистичного слова, він відгукується на злободенні теми, відчуває пульс доби й водночас прагне змалювати красу світу, людських почуттів, відкрити найпотаємніші загадки буття, збагнути сутність покликання людини. Павличко - тонкий, проникливий лірик, що торкається глибинних струн душі читача. Численні вірші митця покладені на музику й стали популярними піснями.
Поет відомий і як блискучий перекладач з англійської, польської, інших мов, укладач антології "Світовий сонет". Його критичні, літературознавчі і публіцистичні праці вийшли в світ окремими книжками. Пише автор і для дітей. Дитячі книги Павличка допомагають юним читачам краще пізнавати світ. Зробив поет свій внесок і в кінодраматургію. За його сценаріями знято кінофільми "Сон" і "Захар Беркут".
Творчість Дмитра Павличка багатогранна, суперечлива, та в ній найважливіший мотив - любов до України.
Вагомий внесок Дмитра Павличка в розвиток та процвітання української мови, бо мова для нього - "духовна цінність. Вона є вищою за будь-яке релігійне вчення, бо формує не тільки мораль, а й характер, пам'ять, свідомість, образне й філософське мислення нації".




З нагоди 90 -річчя від дня народження Дмитра Васильовича  бібліотеці проведено бібліографічний огляд та організовано книжкову виставку "Мої сумні і радісні дороги".






Мета заходу:  розкриття безмежного внутрішнього світу великого поета, місця пісні у його творчості, розповісти користувачам про трагічні сторінки життя поета, виховувати інтерес до його творчості, поваги до його слова. 





Немає коментарів:

Дописати коментар