вівторок, 10 травня 2016 р.

               

„Материнська любов-найсвятіша”            

   


        Велике і прекрасне слово – Мати.

          Від нього все на світі. Навіть світ.          О, як їй легко на руках тримати          Дитину, як найвищий заповіт.









Мама, матуся…Скільки спогадів і тепла таїть це дивовижне  слово,  яким називаємо найближчу, найдобрішу, найкращу, наймилішу, найріднішу для кожного з нас людину.



 В усіх народів , в усі віки , жінка – матір була  уособленням святості, ніжності і любові. Її  мудрість  поважали  в сім’ї , прислухалися до порад в яких  знаходили   спокій  і надію…У житті кожного з нас мама займає особливе місце. Перше , що ми бачимо з’явившись на світ – це мамині ласкаві  очі, чуємо – мамин лагідний голос. Слово, яке вперше вимовляємо – мама…До мами ми приходимо зі своїми радостями і печалями. Її мудра порада нам потрібна тоді , коли і в самих уже посріблені скроні.
Мати — найрідніша людина для кожного, від матері починається життя. Коли люди почули про існування свята Матері з радістю підтримали  і почали відзначати це свято у багатьох країнах світу: у Швеції, Норвегії, в Німеччині, Чехії, Словаччині, Данії. А в 1928 році українки з діаспори в Канаді теж почали святкувати День Матері. І лише після цього свято прийшло в Україну і гарно прижилось. Та вже у 1939 році його, на жаль, заборонили відзначати. І лише тепер, у наші дні, коли Україна здобула незалежність, до нас знову прийшло це чудове свято. Щоб повернути людям у їхні серця любов і доброту, ласку і тепло, милосердя і світло. Бо від матері у народу його коріння і життя. Тому ми сьогодні і відзначаємо свято Матері, щоб кожна мати відчула любов і ніжність, доброту і ласку своїх синів і дочок.
    

     У бібліотеці до дня Матері проведена святкова година  „Материнська любов-найсвятіша” та книжкова виставка "Криниця маминого серця". 


  




Найдобріша, найкраща матусю рідненька!
В цей день ми вклоняємось дуже низенько.
За сонечко ясне, за серце прекрасне, 
За те, що добром зігріваєте нас,
За те, що в щасливу і скрутну хвилину 
Ми можемо всі прихилитись до вас.
Хай вас обминають невдачі та грози,
Нехай лиш від сміху з’являються сльози,
Міцного здоровя з роси і води, 
Бадьорість та настрій хай будуть завжди!











Немає коментарів:

Дописати коментар