вівторок, 21 лютого 2023 р.

«Квітни мово - наша рідна»








                     




Сьогодні 21 лютого - День рідної мови.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ забуває свою мову, неминуче гине.

Красу і велич українського слова опоетизували І.Котляревський і Т. Шевченко, Л.Українка і І.Франко, В.Стус, В.Симоненко, Л.Костенко і багато інших славних синів і дочок України. Вони були переконані, що без мови немає нації, а без нації – держави.
У Коропецькій публічній бібліотеці оформлено святкову книжкову виставку «Квітни мово - наша рідна» представлену розмаїттям мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, які присвячені рідній мові, підбірками поетичних творів, афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову.
А також запрошуємо відвідувачів бібліотеки прослухати і подивитись мультимедійну презентацію «Українська мова – мудрості криниця».

Немає коментарів:

Дописати коментар