вівторок, 28 листопада 2023 р.

 

" Я народилась у Карпатських горах..."

(160-та річниця О. Кобилянської)




«Усі мої думки тобі, народе вільний,
і пісня серця, музика душі тобі!»
(Ольга Кобилянська.)
Сьогодні виповнюється 160-та річниця від дня народження української письменниці-демократки Ольги Юліанівни Кобилянської перед якою гостро стоїть питання української ідентичності, незважаючи на те що коріння її було й у польській, і у німецькій культурі. Письменниця багато зробила для того, щоб українську літературу і не тільки свої твори, а й твори своїх колег, молодих письменників, з якими вона спілкувалася і підтримувала стосунки, просувалися в Європу..
Коропецька публічна бібліотека представляє читачеві талановиту письменницю глибоких душевних переживань, напруженої думки, ліричних настроїв, прозаїка-новатора української літератури XIX— початку XX ст.
У бібліотеці влаштована книжкова виставка «Я народилась у Карпатських горах…», на якій представлено матеріали про життєвий та творчий шлях письменниці, фотографічні матеріали, підбірку її творів, серед яких повісті «Людина», «Земля», «В неділю рано зілля копала», «Царівна», роман «Апостол черні». Окремий розділ книжкової виставки містить спогади сучасників, спостереження за творчістю О.Кобилянської.
Бібліотека запрошує всіх бажаючих до прочитання творів О.Ю.Кобилянської.







Немає коментарів:

Дописати коментар