середу, 22 січня 2020 р.


«Соборність України  –  запорука єдності держави» 



В історії становлення Незалежності і Соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
       До цієї значної події у Коропецькій Публічній бібліотеці з учнями  проведено годину державності «Соборність України  –  запорука єдності держави». 
        
       Бібліотекар Винничук І.О. розповіла присутнім про історичні події тих років, зазначила, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності.
Користувачі  із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, познайомилися з книжковою виставкою «Соборна мати  Україна - одна для всіх, як оберіг», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 
       Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.





Немає коментарів:

Дописати коментар