четвер, 30 січня 2020 р.


"В гості до Всеволода Нестайки"

(Літературна подорож)






Його світ — тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Його світ — ніби золотаве мереживо сяйва кожного з нових поколінь. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця. Так, ми говоримо про Всеволода Зіновійовича Нестайка — найвідомішого сучасного українського письменника і казкаря, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»), премії ім. Олександра Копиленка (за казку «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя»), а 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його знамениту трилогію «Тореадори з Васюківки» було внесено до особливого Почесного списку Г.К.Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

Нестайко найславніший український письменник. Вже багато років його книги лідирують серед запитів читачів у бібліотеці. Важко сказати, що робить твори Нестайка геніальними. Це щось магічне живе на сторінках його творів і притягує до себе читачів. Своїми веселими, дотепними і мудрими казками й повістями Нестайко радує, веселить і повчає. 
  

30 січня минає 90р від  дня народження відомого українського казкаря,  літературного прозаїка, письменника дитячої літератури Всеволода Нестайка. Коропецька Публічна бібліотека підготувала для читачів різних вікових категорій літературну подорож "В гості до Всеволода Нестайки" та оформила книжкову виставку "Чарівний клубочок нашого дитинства".







Немає коментарів:

Дописати коментар